Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Rijbewijs categorieën

Rijbewijs Categorieën

In Nederland zijn verschillende categorieën op het rijbewijs. Hieronder leggen we je uit welke dat zijn en waar ze precies voor verplicht zijn. Klik eenvoudig op de categorie van uw keuze en er opent zich een nieuwe pagina. U kunt daarna weer heel eenvoudig terug naar het overzicht.

Geslaagd voor ander soort rijbewijs: bijschrijven

Als u bent geslaagd voor een rij-examen, toont u dat aan met uw rijbewijs. Op uw rijbewijsdocument moeten daarom al uw rijbewijscategorieën staan. Heeft u al een autorijbewijs, maar slaagt u nu ook voor een vrachtwagenrijbewijs? Vraag dan een nieuw rijbewijs aan. De nieuwe categorie wordt dan op het rijbewijs bijgeschreven. 

Rijbewijs niet meer nodig

Bestuurt u een bepaald type voertuig niet meer, terwijl u daar wel een rijbewijs voor heeft? U hoeft uw rijbewijs dan niet te vernieuwen of in te leveren.

Maakt u nog wel gebruik van andere rijbewijscategorieën op uw rijbewijsdocument? Verleng uw rijbewijsdocument dan op tijd.

 

Militair rijbewijs

Een Nederlands militair rijbewijs is buiten de militaire organisatie niet geldig. Wel kunt u het militair rijbewijs omwisselen voor een normaal rijbewijs. U moet dat doen binnen 3 jaar nadat het militair rijbewijs is afgegeven. Ga naar de gemeente waar u staat ingeschreven.

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids