Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Rij-Opleiding

Rij-Opleiding

 

Theorie-examen

In Nederland mag je vanaf je 16e beginnen met het halen van je rijbewijs. Op je 16e mag je beginnen met het theorie-examen. Dit heb je nodig voordat je begint met het praktijkexamen. Tijdens de theorie voor het rijbewijs leer je de verkeersregels en leer je verkeersinzicht te krijgen. Wanneer je denkt, na een aantal lessen, genoeg kennis te hebben van de theorie kun je bij het CBR een theorie-examen aanvragen.

Praktijk examen

In Nederland mag je vanaf je 17e praktijk examen voor je auto rijbewijs doen. Je moet echter wel eerst geslaagd zijn voor je theorie-examen en je moet een gezondheidsverklaring hebben. Het is ook aan te raden om eerst rijlessen te nemen via een erkende rijschool. Hoeveel rijlessen je nodig hebt is heel erg afhankelijk van jezelf maar gemiddeld moet je toch rekenen op ongeveer 40 rijlessen voor je klaar bent voor het rij-examen.

Wanneer je klaar bent voor het rij-examen dan vraagt je rij-instructeur je examen bij het CBR aan. Een rij-examen duurt alles bij elkaar ongeveer 55 minuten. Tijdens de examenrit, die ongeveer 35 minuten duurt, gaat een examinator met je mee in de auto. Meestal mag je rij-instructeur meerijden achter in de auto.

Tijdens de rit rij je ergens heen, meestal op basis van een navigatie, daarnaast zal de examinator je aanwijzingen geven. De examinator zal bepalen of je zelfstandig en veilig kan rijden. Ook zal hij je vragen een aantal 'bijzondere verrichtingen' uit te voeren.

Tips

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids