Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Erwin Hymer Group en Ford gaan strategisch partnerschap aan

Erwin Hymer Group en Ford gaan strategisch partnerschap aan

Erwin Hymer Group en Ford gaan strategisch partnerschap aan
12-01-2022 12:14 | Bedrijfsovernames en Fusies | auteur Redactie

AMSTELVEEN - Ford-Werke GmbH uit Keulen en Erwin Hymer Group (EHG) uit Bad Waldsee, hebben aangekondigd dat ze een raamovereenkomst hebben getekend voor de levering van Ford Transit en Ford Transit Custom als basis voor recreatieve voertuigen en campers.

Daarnaast zijn Ford en EHG een strategisch partnerschap overeengekomen voor het formaliseren van een ​​gedeelde visie op toekomstige behoeften van klanten voor vrijetijdsvoertuigen. Ook regelgeving, emissiewetgeving, elektrificatie, digitalisering en connectiviteit en integratie van rijhulpsystemen vallen daaronder. Ford – Europa's toonaangevende fabrikant van lichte bedrijfsvoertuigen – zal ook samenwerken met EHG tijdens de ontwikkeling van de vrijetijdsvoertuigen van merken van EHG.

De overeenkomst stelt beide bedrijven in staat om verder te profiteren van de markt voor vrijetijdsvoertuigen die de afgelopen acht jaar aanzienlijk is gegroeid. Hierdoor ontstaan nieuwe kansen voor Ford, terwijl EHG – de Europese marktleider voor campers – zijn aanbod van voertuigen en zijn vermogen om te leveren (nu beperkt vanwege de chip tekorten) uitbreidt. EHG maakt ook deel uit van Thor Industries – 's werelds grootste fabrikant van vrijetijdsvoertuigen – en beschouwt Fords productie van de Transit-familie in Noord-Amerika en China als een bijkomend voordeel.

Van compacte campers tot grote ‘motorhomes’

De nieuwe leveringsovereenkomst omvat Ford Transit-modellen met gesloten bedrijfswagens en skeletal chassis cabine, evenals Ford Transit Custom-combi bedrijfswagens, die door EHG-merken worden omgebouwd tot campers, semi-geïntegreerde campers en alkoofcampers. Ford zal de basisvoertuigen produceren in zijn fabriek in Kocaeli, Turkije, voor levering in 2022 tot 2024. Ford investeert in uitbreiding van de productiecapaciteit in Kocaeli en versterkt ook zijn organisatiestructuur in verschillende Europese en Duitse bedrijfsdivisies.

EHG verwacht dankzij de veelzijdigheid en wendbaarheid van deze voertuigen een sterke groei van de vraag naar compacte 1-tons campers op basis van de Transit Custom. Campers met een uitklapbaar dak – verkrijgbaar met korte of lange wielbasis – worden steeds populairder omdat ze gebruikers toegang bieden tot in hoogte beperkte gebieden, zoals parkeergarages en veerboten.

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids