Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Parkeertransacties vorige week gestegen ondanks verscherpte maatregelen

Parkeertransacties vorige week gestegen ondanks verscherpte maatregelen

Parkeertransacties vorige week gestegen ondanks verscherpte maatregelen
30-11-2021 11:35 | Cijfers | auteur Redactie

DIEMEN - Na enkele weken een daling van het aantal parkeertransacties te hebben genoteerd, zag parkeerapp Parkmobile vorige week een gemiddelde stijging van 5,9 procent van het aantal parkeertransacties door heel Nederland. De voorgaande weken liet een teruggelopen aantal parkeertransacties een eerste effect van de aangescherpte coronamaatregelen zien, maar in week 47 ging Nederland weer meer op pad. Het feit dat veel Nederlanders in die week inkopen voor Black Friday en de feestdagen zijn gaan doen is hier een mogelijke verklaring voor. Op de dag van Black Friday werd er door Nederland heen 9 procent meer geparkeerd dan de vrijdag een week eerder.

Uit de parkeerbarometer van Parkmobile blijkt dat het aantal parkeertransacties vorige week weer flink toenamen: doordeweeks was er een stijging van 5,5 procent ten opzichte van een week eerder zichtbaar en in het weekend was de stijging zelfs 7,1 procent ten opzichte van een week eerder. De parkeerapp heeft met ruim 2 miljoen gebruikers goed zicht op de laatste ontwikkelingen binnen het mobiliteitslandschap en de manieren waarop Nederlanders zich met de auto verplaatsen.

Drukte gaat buiten de vijf grote steden om

Opmerkelijk is dat wanneer er wordt gekeken naar de grote steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven en Rotterdam, de gemiddelde stijging van het aantal parkeertransacties voor deze steden 4,5 procent was. Dat is minder dan de landelijke stijging (+5,9 procent) en buiten de grote vijf steden om werd zelfs een gemiddelde stijging van 7,5 procent genoteerd. De toenemende drukte lijkt zich dus vooral buiten de grote vijf steden om te hebben bewogen. Enkel Eindhoven liet met een stijging van 9,1 procent een flinke toename van het aantal parkeertransacties ten opzichte van week 46 zien.

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids