Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Toyota gaat populaire Yaris ook in Tsjechië produceren

Toyota gaat populaire Yaris ook in Tsjechië produceren

Toyota gaat populaire Yaris ook in Tsjechië produceren
09-11-2021 16:29 | Toyota | auteur Redactie

AMSTERDAM - Toyota Motor Manufacturing Czech Republic (TMMCZ) in Kolín, Tsjechië is begonnen met de productie van de Toyota Yaris, de huidige Europese Auto van het Jaar. Het is de tweede Europese Toyota fabriek die de populaire Yaris produceert. De Toyota Yaris loopt sinds jaar en dag ook van de band bij Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) in Valenciennes.

Sinds afgelopen januari is de Tsjechische fabriek, voorheen een joint venture met Peugeot en Citroën,  volledig in handen van Toyota Motor Europe (TME). De productiestart van de Yaris, na de Aygo het tweede Toyota model dat hier geproduceerd wordt, is een belangrijke mijlpaal voor TMMCZ. Toyota heeft meer dan 180 miljoen euro in de fabriek geïnvesteerd waardoor die nu in staat is om op het TNGA B-platform (Toyota New Global Architecture) automodellen voor zowel het A- als het B-segment te produceren. De productiecapaciteit is uitgebreid en Toyota heeft drie ploegendiensten ingevoerd voor de productiestart van de Yaris én de introductie van de nieuwe, pas onthulde Aygo X in 2022.

Bijna 1.600 nieuwe medewerkers

Koreatsu Aoki, President Toyota Motor Manufacturing Czech Republic: “In de afgelopen drie jaar hebben we nieuwe productieruimtes toegevoegd, nieuwe logistieke routes uitgestippeld, nieuwe technologie geïnstalleerd en, belangrijker nog, bijna 1.600 nieuwe medewerkers mogen verwelkomen. Ik wil onze gerespecteerde leveranciers en externe partners in de regio bedanken voor de geweldige samenwerking en hun voortdurende steun.”

Yaris Hybrid meest gekozen

Door de miljoeneninvestering kunnen door TMMCZ voortaan ook hybride-elektrische Toyota modellen geproduceerd worden. Voor de Yaris van belang, want maar liefst 80 procent van de Europese kopers kiest voor de Yaris Hybrid. In Nederland bedraagt dit percentage zelfs ruim 90 procent. De hybride-elektrische aandrijflijnen voor zowel TMMCZ als TMMF worden geproduceerd bij Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP).

Spannende stap voorwaarts

Marvin Cooke, Manufacturing Executive Vice President Toyota Motor Europe: “De productiestart van de Yaris betekent een spannende stap voorwaarts voor onze fabriek in Tsjechië. De Yaris is immers ons bestverkochte model in Europa. Onze Europese verkoopdoelstelling is 1,5 miljoen autoverkopen in 2025. Hierbij spelen de Yaris en Yaris Hybrid een sleutelrol. De introductie van zowel TNGA- als hybride-elektrische aandrijflijnen in TMMCZ is in lijn met onze strategie in heel Europa.”

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids