Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Formule 1 volgend jaar met 23 races, Zandvoort in september

Formule 1 volgend jaar met 23 races, Zandvoort in september

Formule 1 volgend jaar met 23 races, Zandvoort in september
15-10-2021 19:07 | Formule 1 | auteur ANP

PARIJS - Het seizoen in de Formule 1 van 2022 bestaat uit 23 Grands Prix. Voor de tweede keer op rij vindt het evenement op Zandvoort in het eerste weekeinde van september plaats, met op 4 september de Grand Prix.

De eerste race is in Bahrein op 20 maart, de laatste in Abu Dhabi op 20 november. Er is geen wedstrijd in China, zo blijkt uit door de overkoepelende instanties FIA naar buiten gebrachte documenten. Het totaal van 23 races is een record, dat eigenlijk al in de afgelopen seizoenen had moeten worden bereikt. Vanwege corona werden echter meerdere races afgelast.

Sportief directeur Jan Lammers van de Dutch GP is tevreden met het aangewezen weekeinde. "De datum sluit weer perfect aan. We verlengen de zomer in Zandvoort. Het zit precies in het staartje van de vakantieperiode, dat is gunstig voor de ondernemers in de regio. We hebben met z'n allen in 2021 echt iets neergezet. De toeschouwers en de deelnemers waren superblij. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor 2022 alweer in volle gang natuurlijk. Wij kijken ernaar uit om in 2022 echt uit te pakken en dit keer met een ruim aanbod aan entertainment en nog meer publieksactiviteiten."

Waarschijnlijk wordt bij zes wedstrijden ook een zogenoemde sprintrace aan het programma toegevoegd, een verkorte versie van een normale race. Daar werd dit seizoen al mee getest op Silverstone en Monza, en dat wordt ook nog gedaan in Brazilië.

China ontbreekt in 2022 nog vanwege de pandemie. "Als de omstandigheden het toelaten komt er weer een race in dat land", zo liet FIA weten.

Max Verstappen is in de huidige cyclus de leider in de strijd om de wereldtitel, met een kleine voorsprong op titelverdediger Lewis Hamilton. De volgende race wordt op 24 oktober verreden in Austin, in de Verenigde Staten.

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids