Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Tesla-hoofdkantoor verhuist van Silicon Valley naar Texas

Tesla-hoofdkantoor verhuist van Silicon Valley naar Texas

Tesla-hoofdkantoor verhuist van Silicon Valley naar Texas
08-10-2021 10:24 | Tesla | auteur ANP/AFP

AUSTIN - Tesla-topman Elon Musk heeft aangekondigd dat het hoofdkantoor van het bedrijf van Californië naar de staat Texas verhuist. "Ik ben verheugd dat ik aan kan kondigen dat we ons hoofdkantoor verhuizen naar Austin", aldus Musk tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Dat bekent echter niet dat het bedrijf volledig vertrekt uit Silicon Valley. "Wij zullen onze productiecapaciteit in Californië blijven verhogen", vertelde Musk tijdens de vergadering die in Austin plaatsvond bij een autofabriek in aanbouw.

Een verhuizing van de autofabrikant hing al langer in de lucht. De Tesla-topman verhuisde na twee decennia in Los Angeles vorig jaar zelf naar de Texaanse stad Austin. Ook haalde hij aan het begin van de coronapandemie hard uit naar de Californische autoriteiten, volgens Musk waren de coronamaatregelen in de staat veel te streng.

Aanhoudende tekorten

Musk wees tijdens de vergadering ook nog op de aanhoudende tekorten van computerchips die de auto-industrie raken. "We hebben een fantastisch jaar gehad, met een recordaantal leveringen. Als we de chips hebben, kunnen we dat vasthouden", aldus Musk.

Volgens de Tesla-baas heeft het bedrijf in het afgelopen kwartaal ook last gehad van andere problemen in de logistieke keten die door de pandemie zijn ontstaan, zoals containertekorten. Door de stijgende kosten vanwege deze problemen heeft Tesla de prijzen moeten verhogen. Musk rekent pas op herstel van alle logistieke problemen voor het bedrijf in 2023.

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids