Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - BYD lanceert e-Platform 3.0 met nieuwe concept car Ocean-X

BYD lanceert e-Platform 3.0 met nieuwe concept car Ocean-X

BYD lanceert e-Platform 3.0 met nieuwe concept car Ocean-X
13-09-2021 09:44 | BYD | auteur Redactie

SHENZEN - BYD heeft deze week officieel het e-platform 3.0 voor volledig elektrische voertuigen gelanceerd. Met grote voordelen op het gebied van intelligentie, efficiëntie, veiligheid en vormgeving, heeft het e-platform 3.0 een aantal doelen. Het platform moet de prestaties van NEV's op het gebied van veiligheid en rijbereik bij lage temperaturen bevorderen. Ook kan dankzij het platform de intelligente rijervaringen worden verbeterd en wordt het mogelijk om veiligere en intelligentere EV's te bouwen. De nieuwe generatie van het BYD-e-platform maakt voertuigen van verschillende afmetingen, variërend van klein tot groot, en zal ter beschikking staan van de industrie om de ontwikkeling van intelligente EV's wereldwijd te vergemakkelijken.

De onthulde Ocean-X concept, een middelgrote, sportieve sedan met uitstekende prestaties, is gebouwd op het e-platform 3.0. De Ocean-X brengt nieuwe ervaringen op het gebied van prestaties en intelligent rijden dankzij de volledig geïntegreerde bladbatterijen in de carrosserie, een 8-in-1 elektrische aandrijflijn en vierwielaandrijving.

Wang Chuanfu, de voorzitter en president van BYD, zei dat het e-platform 3.0 de essentiële factor is voor de overgang naar intelligente elektrificatie en ook de bakermat is voor de volgende generatie EV's. De geïntegreerde nieuwe energieoplossingen van BYD omvatten het verwerven, opslaan en toepassen van energie. Met behulp van deze allesomvattende oplossing wil BYD een emissievrij en gesloten ecosysteem bouwen en de opwarming van de aarde aanpakken door praktische intitaitieven.

Wat betreft veiligheid biedt het e-platform 3.0 een speciale framestructuur voor volledig elektrische auto’s waarmee de stijfheid van het voertuig wordt vergroot. Dit is mogelijk omdat de ultraveilige bladbatterijen als pakket in de carrosserie van de auto zijn geïntegreerd.

e-platform 3.0

Het nieuwe platform maakt een ​​actieradius van meer dan 1.000 km mogelijk dankzij 's werelds eerste standaard gemonteerde 8-in-1 elektrische aandrijflijn. Bovendien maakt 's werelds eerste snellaadtechnologie een actieradius tot 150 km mogelijk na 5 minuten opladen. Het directe koel- en verwarmingssysteem voor accu's verhoogt de thermische efficiëntie tot 20% terwijl het energieverlies wordt verminderd. Bovendien heeft het platform een efficiënt warmtepompsysteem dat werkt bij temperaturen van -30℃ tot 60℃ en het bereik in de winter tot 20% vergroot. Het systeem maakt gebruik van de restwarmte van de omgeving, de aandrijflijn, het passagierscompartiment en zelfs de batterijen. Tot slot maakt het geheel nieuwe elektrische AWD-systeem een ​​acceleratie van 0-100 km/h mogelijk in 2,9 seconden. De techniek combineert een gunstig energieverbruik, dat vergelijkbaar is met dat van 2WD-voertuigen, aan de hoge prestaties van EV’s met vierwielaandrijving.

Wat intelligentie betreft, is met het e-platform 3.0 veel aandacht besteed aan aandrijving, remsyteeem en besturing. BYD heeft de eerste domeincontroller voor een aandrijflijn in de branche ontwikkeld. Deze beheert de snelle respons van de elektromotoren en is toegepast op het model EA1 (codenaam). BYD's smart cockpit-domeincontroller en smart driving domeincontroller zijn al in massaproductie. Wat software betreft, heeft BYD zelfstandig een BYD-besturingssysteem ontwikkeld dat hardware en software loskoppelt en ruimte biedt voor intelligent rijden op hoog niveau.

Qua design heeft het voertuig kortere overhangen en een langere wielbasis waardoor de passagiersruimte aanzienlijk wordt vergroot. Een lager koetswerk en een langere wielbasis maken het aerodynamische ontwerp van het voertuig vrijer, waardoor de luchtweerstandscoëfficiënt (Cd) daalt tot 0,21.

De Ocean X, een middelgrote conceptauto die is gebouwd op basis van het e-platform 3.0, blinkt uit in veiligheid, bereik, laadmogelijkheden, intelligentie en design, waardoor het een efficiëntere, veiligere en intelligentere EV is voor de volgende generatie.

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids