Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Motoragent meegesleurd door automobilist tijdens controle op A12 bij Zoetermeer

Motoragent meegesleurd door automobilist tijdens controle op A12 bij Zoetermeer

Motoragent meegesleurd door automobilist tijdens controle op A12 bij Zoetermeer
10-09-2021 17:00 | Controles | auteur Redactie

ZOETERMEER - Een motoragent is donderdagavond lichtgewond geraakt nadat hij op de snelweg A12 door een automobilist werd meegesleurd. De bestuurder, een 22-jarige man uit Bergschenhoek, vluchtte daarna te voet en werd later alsnog aangehouden, meldt de politie.

Rond 21:20 uur zag een motoragent een Mini Cooper hem met hoge snelheid passeren. Daarop zette de motoragent de achtervolging in. Ter hoogte van een parkeerplaats op de A12 zette de agent de auto aan de kant. Toen de agent de bestuurder aansprak rook hij direct een sterke alcohollucht. Nadat de bestuurder gevraagd werd zijn identiteitsbewijs te tonen stapte de bestuurder plotseling weer in zijn auto.

De agent zag vervolgens dat de automobilist zijn auto startte en probeerde weg te rijden. De agent probeerde de automobilist tegen te houden en belandde ook in de auto. De auto reed vervolgens met de agent daarin een stuk verder de parkeerplaats op. In de auto werd de agent door de automobilist belaagd en probeerde hij het dienstwapen van de agent af te pakken. De verdachte bleef zich hevig verzetten tegen zijn aanhouding.

Nadat de auto tot stilstand kwam rende de verdachte weg. Met hulp van omstanders zette de agent de achtervolging in. Bij zijn vlucht sprong de verdachte een sloot in en rende verder. Na enige tijd staakte de verdachte zijn vlucht en konden ter hulp geschoten agenten hem aanhouden.

De agent deed aangifte van poging doodslag. De verdachte weigerde mee te werken aan een alcoholtest, het rijbewijs is ingevorderd. Op maandag 13 september zal de verdachte worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.  De agent maakt het naar omstandigheden redelijk goed.  

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids