Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Taakstraf voor veroorzaken ongeval in Doetinchem

Taakstraf voor veroorzaken ongeval in Doetinchem

Taakstraf voor veroorzaken ongeval in Doetinchem
10-09-2021 13:56 | Rechtspraak | auteur Redactie

ZUTPHEN - De rechtbank veroordeelt een 21-jarige bestuurder uit Putten voor het door zijn schuld veroorzaken van een verkeersongeval. Het slachtoffer, zijn toenmalige vriendin, liep daarbij ernstig letsel op. De jongeman krijgt een taakstraf van 60 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor zes maanden opgelegd. 

De man reed met het toen 17-jarige slachtoffer naast zich op 28 december 2019 in zijn auto op de Oostelijke Randweg in Doetinchem. Het ongeval gebeurde toen hij handsfree aan het bellen was om te overleggen welke route hij moest volgen. Op het laatste moment besloot de man linksaf te slaan op de kruising met de Fabriekstraat. Hij stond op een rijstrook waar hij niet linksaf mocht, reed vervolgens door rood en kwam in botsing met een tegemoetkomende auto die hij niet had gezien. De tegemoetkomende auto raakte de auto van de Puttenaar vol in de flank aan de zijde waar het slachtoffer zat. Het slachtoffer liep daarbij een gebroken heupkom op en is geopereerd. 

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij overhaast heeft gereageerd en niet of onvoldoende heeft opgelet. De rechtbank legt een lagere straf op dan geëist, omdat het feit al meer dan anderhalf jaar geleden is gebeurd en de zaak veel eerder behandeld had kunnen worden. Verder heeft de man direct schuld bekend en is hij na het ongeval ook niet meer met de politie in aanraking gekomen. 

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids