Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Ford plukt topbestuurder Doug Field weg bij Apple-autodivisie

Ford plukt topbestuurder Doug Field weg bij Apple-autodivisie

Ford plukt topbestuurder Doug Field weg bij Apple-autodivisie
07-09-2021 23:15 | Ford | auteur ANP

DEARBORN - De Amerikaanse autoproducent Ford heeft het hoofd van de Apple-autodivisie bij de techonderneming weggekaapt. Doug Field wordt bij Ford het hoofd van de divisie geavanceerde technologie, zo werd dinsdag bekendgemaakt.

Field is momenteel ook vicepresident van de speciale projectgroep van Apple en was eerder in dienst bij Tesla. Hij speelde daar een belangrijke rol bij de lancering van de Model 3 sedan. Bij Ford gaat Field zich onder meer bezighouden met de ontwikkeling van slimme toepassingen voor auto's.

Field zegt gelukkig te zijn weer voor Ford aan de slag te mogen en met name vanwege de transitie waar de autoproducent middenin zit. Hij begon zijn carrière in 1987 als ingenieur bij het bedrijf en keert nu dus weer terug.

Elektrisch rijden

Onder de nieuwe topman Jim Farley weet Ford investeerders meer en meer te overtuigen dat het de concurrentie aankan met onder meer Tesla op het gebied van elektrisch rijden en technologie. Sinds oktober, toen Farley aan het roer kwam te staan van Ford, zijn de aandelenkoersen van de automaker bijna verdubbeld.

Voor Apple is het vertrek van Field een gevoelige tik. Het autoproject van Apple heeft al verschillende keren te maken gehad met strategie- en leiderschapswisselingen sinds het vorm begon te krijgen in 2014. Field kwam in 2018 en is sinds februari zeker het vierde lid van het managementteam van de autogroep dat vertrekt.

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids