Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Klimaatprotest bij opening IAA Mobility in München

Klimaatprotest bij opening IAA Mobility in München

Klimaatprotest bij opening IAA Mobility in München
07-09-2021 13:25 | Branche | auteur ANP/DPA

MÜNCHEN - [update 14:08 uur] Klimaatactivisten hebben dinsdag geprotesteerd bij de opening van de grote autoshow IAA Mobility in het Duitse München. De demonstranten van Greenpeace vinden dat de auto-industrie bijdraagt aan klimaatverandering en willen dat er snel een einde komt aan de verkoop van benzine- en dieselauto's.

IAA Mobility is naar eigen zeggen 's werelds grootste evenement op het gebied van mobiliteit. Grote Duitse autobedrijven zoals BMW, Daimler en Volkswagen tonen nieuwe modellen, maar er worden ook zaken als elektrische scooters en zelfrijdende voertuigen tentoongesteld. Bondskanselier Angela Merkel zou later op de dag aanwezig zijn bij de opening van de autoshow.

De demonstranten hadden borden bij zich met afbeeldingen van bosbranden en overstromingen en teksten als "De klimaatcrisis begint hier". Ook werden verschillende wegen rond München geblokkeerd en werden spandoeken van bruggen gehangen.

Voor vrijdag en zaterdag zijn grote protesten aangekondigd rond IAA Mobility. Daar zouden vele duizenden mensen op af moeten komen. Verschillende milieugroeperingen hebben zich georganiseerd in een verbond met de naam Zand in de motor. De politie van München zet dan duizenden agenten in om de protestacties in goede banen te leiden.

De Duitse auto-industrie riep vanaf de autoshow op tot meer overheidssteun om de overstap naar elektrisch rijden makkelijker te maken. Zo zei topman Herbert Diess van Volkswagen dat het van groot belang is dat er voldoende duurzame stroom komt om alle elektrische voertuigen op te kunnen laden. Zijn collega Ola Källenius van Mercedes-Benz-moederconcern Daimler verklaarde dat er ook voldoende laadpalen in Duitsland moeten komen voor elektrisch aangedreven voertuigen.

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids