Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Omzet autobouwer Tesla verdubbeld naar 12 miljard dollar

Omzet autobouwer Tesla verdubbeld naar 12 miljard dollar

Omzet autobouwer Tesla verdubbeld naar 12 miljard dollar
26-07-2021 23:27 | Tesla | auteur ANP/RTR

PALO ALTO - Tesla heeft in het afgelopen kwartaal de omzet zien verdubbelen in vergelijking met een jaar eerder. De omzet van de fabrikant van elektrische auto's bedroeg 12 miljard dollar tegen 6 miljard dollar vorig jaar, toen vanwege de coronapandemie de grote fabriek van Tesla in het Californische Fremont tijdelijk stil werd gelegd.

De nettowinst steeg naar ruim 1,1 miljard dollar. Daarmee komt de winst voor het eerst boven de miljard dollar uit, aldus Tesla. Dat was 104 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2020. Eerder werd al bekend dat het bedrijf van topman Elon Musk in het afgelopen kwartaal meer dan 200.000 auto's heeft geproduceerd en afgeleverd. Daarmee voerde Tesla de productie op naar een nieuw record, ondanks de chiptekorten waarmee de wereldwijde autosector worstelt.

Het bedrijf zei hard te hebben gewerkt om de productie gaande te houden ondanks die chiptekorten. Tesla zegt wel dat die tekorten van grote invloed kunnen zijn op het groeitempo van de productie in de tweede helft van dit jaar. Het bedrijf heeft autofabrieken in de Verenigde Staten en China en werkt aan een grote fabriek in de buurt van Berlijn. Tesla maakt niet bekend waar het zijn auto's heeft verkocht.

Emissierechten

Tesla verdient ook geld met de verkoop van emissierechten aan andere autobedrijven. Deze handel in emissierechten leverde dit kwartaal 354 miljoen dollar aan extra omzet op voor Tesla, 17 procent minder dan een jaar eerder.

De resultaten vielen goed bij beleggers en analisten op Wall Street, want het aandeel Tesla ging na het slot van de beurshandel verder omhoog. In aanloop naar de cijfers steeg de koers van Tesla in New York ook al.

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids