Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Citroën Terra America avontuur is begonnen

Citroën Terra America avontuur is begonnen

Citroën Terra America avontuur is begonnen
07-06-2021 11:51 | Citroën | auteur Redactie

AMSTERDAM - Citroën en de organisatie L'Aventure Citroën werken samen aan een buitengewone expeditie onder leiding van twee vrouwen die het Amerikaanse continent van noord naar zuid willen doorkruisen in een Traction Avant. Het duo vertrok op 26 mei jl. vanuit het Citroën Conservatoire. Het ‘Citroën Terra America Adventure’ brengt hen van Alaska tot Vuurland en stelt hen in staat om 21 inheemse volkeren te ontmoeten langs de beroemde Pan-American Highway, de langste weg ter wereld.

De Citroën-expedities in de twintigste eeuw zijn een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van de auto en het ontdekken van de wereld. Deze expedities, bedacht en ondernomen door André Citroën vanaf de jaren 1920, benadrukken het belang van de auto als middel om de wereld te verkennen en mensen samen te brengen.

Het Citroën Terra America Adventure ging van start bij het Conservatoire Citroën, een symbolische locatie die de grootste internationale collectie Citroën-modellen herbergt. Onder de 280 tentoongestelde stukken waren op de dag van vertrek ook de Traction Avant en de voertuigen die aan de beroemde expedities hebben deelgenomen te bezichtigen.

De Traction Avant is een legendarische auto. Behalve zijn unieke transmissie bracht hij in één model de modernste oplossingen van die tijd samen, waaronder een volledig stalen monocoque-structuur, hydraulische remmen en onafhankelijke wielophanging. De robuustheid en de mechanische eenvoud van de Traction Avant, die in 1934 op de markt kwam, maken hem ook vandaag, meer dan 80 jaar later, tot een opmerkelijke rallyauto. Bovendien is zijn aantrekkingskracht in de loop der jaren toegenomen, zowel in Frankrijk als in de rest van de wereld.

Een bijzondere rit over het Amerikaanse continent

Deze ongekende reis van 40.000 km door veertien landen ligt in lijn met het DNA van Citroën: een auto-expeditie op menselijk niveau. Aan het stuur van de legendarische Traction Avant, een icoon in de Franse autoproductie, ontmoeten de twee ontdekkingsreizigers de inheemse volkeren van Amerika die opkomen voor een meer ethische, verantwoordelijke en verenigde visie op de wereld.

De twee vrouwen zullen niet alleen mensen ontmoeten en ervaringen opdoen, maar rijden ook over een legendarische weg: de Pan-American Highway, met zijn buitengewone sociologische, geografische en klimatologische contrasten. Zij zullen de weelderige natuurlandschappen van het Amerikaanse continent doorkruisen, inclusief de historische plaatsen van de Maya’s en de Inca-beschavingen, maar ook de indrukwekkende megalopolen en de vredige kruispunten van wegen. De expeditie zal een ware parallel trekken tussen de moderne beschaving en de inheemse cultuur.

Een bijzonder avontuur

Fanny Adam, die het project heeft opgezet en de leiding heeft over de expeditie, is een nieuwsgierige en vastberaden jonge onderneemster. Zij is zich bewust van de situatie van de inheemse bevolking en wil graag nieuwe mensen ontmoeten en ongewone reizen maken. De doctor in de wetenschappen begint aan een unieke reis die ze in een Traction Avant zal afleggen.

Zij ontdekte de auto en werd er verliefd op door Gérard d’Aboville, die in 1980 solo de Atlantische Oceaan en in 1991 de Stille Oceaan is overgeroeid en aan verschillende rally’s heeft deelgenomen zoals drie Parijs-Dakar-edities, waarvan één op een motorfiets. Gérard rijdt al sinds zijn achttiende in een Traction Avant. Fanny, zijn collega, kreeg de kans om kennis te maken met de auto en leende hem om deel te nemen aan een regelmatigheidsrally en om Europa te doorkruisen. Gérard heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de technische voorbereiding van de auto voor dit buitengewone avontuur.

Bij de start van de expeditie is haar bijrijdster Gaëlle Paillart, verantwoordelijk voor het vastleggen van de beelden. Gaëlle is een sportvrouw met een passie voor reizen en een indrukwekkende wetenschappelijke achtergrond. Sportief reizen is voor haar een manier van leven geworden. Zij zal als eerste bijrijdster de expeditie Citroën Terra America Adventure tussen Prudhoe Bay en Los Angeles aanvangen.

Daarna neemt Maéva Bardy het over. Zij is ook verantwoordelijk voor de beelden van de expeditie naar Ushuaia. Maéva reist al jaren de wereld rond als beeldverslaggeefster en documentairemaakster. Ze heeft de natuur en het milieu hoog in het vaandel staan en neemt regelmatig deel aan wetenschappelijke expedities als correspondent aan boord.

Volg het avontuur

Begin juni vertrekt de Traction Avant per schip naar Alaska. Fanny Adam en haar teamgenoot arriveren begin juli op het vertrekpunt in Prudhoe Bay op 70°NB. De eerste etappe vindt van juli tot september 2021 plaats in Noord-Amerika. De volgende etappes (in Midden- en Zuid-Amerika) worden in dezelfde geest georganiseerd, zonder vaste aankomstdatum. Latijns-Amerika wordt tussen januari en mei 2022 doorkruist en Zuid-Amerika tussen oktober 2022 en januari 2023.

Citroën brengt de belangrijkste etappes van de Citroën Terra America Adventure in beeld. Hiermee wordt het mogelijk om de reis van dichtbij te volgen en een goed beeld te krijgen van alle verrassingen, ongewone ontmoetingen en bezoeken aan belangrijke plekken. In alle landen die tijdens de expeditie bezocht worden, wordt contact gelegd met clubs voor klassieke auto's, zoals L'Amicale Citroën Internationale. Waar nodig zal die steun zal verlenen en dienen als plaatselijke contactpersoon. De bemanning zal ook vergezeld worden door andere Traction Avants en klassiekers, met vele mooie ontmoetingen in het vooruitzicht!

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Featured video

Wie is er sneller?!

missing-image
Dronken vrouw rijdt door na ongeval
15-06-2021 | Overtredingen
BERGEN OP ZOOM - Een 25-jarige man uit Bergen op Zoom stapte maandagavond 14 juni rond 19:10 uu...
missing-image
De Volkswagen 1500 van Bas Pape: 'elke rit is weer vakantie'
14-06-2021 | Volkswagen
LEUSDEN - Bas Pape (35) heeft zijn Volkswagen 1500 inmiddels 12 jaar in bezit. En voor de trots...
missing-image
Marechaussee vindt bundels geld in auto bij Heerlen en stuit op hennepkwekerij
14-06-2021 | Criminaliteit
HEERLEN - De Koninklijke Marechaussee in Limburg heeft afgelopen week een 38-jarige Duitser aangehou...
missing-image
Marechaussee stuit op mensensmokkelaar en verstopte vreemdelingen tijdens controles Hoek van Holland en Europoort
14-06-2021 | Overtredingen
HOEK VAN HOLLAND - De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdag een 33-jarige Pool aangehouden voor me...
missing-image
Amerikanen bekennen schuld voor hulp bij vlucht automagnaat Ghosn
14-06-2021 | Onderzoeken
TOKIO - Twee Amerikanen die automagnaat Carlos Ghosn hielpen bij zijn wonderbaarlijke ontsnappi...
missing-image
'Tanken gaat komende tijd waarschijnlijk nog duurder worden'
11-06-2021 | Brandstof
PARIJS - Tanken gaat de komende tijd waarschijnlijk nog duurder worden. Volgens het Internation...
missing-image
Fietser overleden na ongeval met auto in Roosendaal
11-06-2021 | Ongevallen
ROOSENDAAL - De 65-jarige Roosendaalse fietser die donderdagmorgen op de kruising van de Burgemeeste...
missing-image
Slingerende automobilist met drugs en alcohol op van de weg gehaald
11-06-2021 | Controles
YERSEKE - Agenten hebben donderdagavond op de Molendijk in Yerseke een 28-jarige man uit Hanswe...
missing-image
Tesla begint met leveringen van nieuwe Model S Plaid
11-06-2021 | Tesla
FREMONT - Autofabrikant Tesla is begonnen met het leveren van zijn nieuwste model, de Model S P...
missing-image
Marechaussee treft in auto bij controle op A67 tas met zo'n 60.000 euro aan
11-06-2021 | Controles
HAPERT - De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren op de A67 bij Hapert twee mannen aangehouden op ...