Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Wereldwijde verkoop Volvo Cars met 43 procent gestegen in mei

Wereldwijde verkoop Volvo Cars met 43 procent gestegen in mei

Wereldwijde verkoop Volvo Cars met 43 procent gestegen in mei
03-06-2021 16:52 | Volvo | auteur Redactie

Volvo Cars realiseerde zijn elfde opeenvolgende maand van verkoopgroei: de wereldwijde verkoop steeg in mei met 43 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar.

In mei verkocht Volvo Cars in totaal 64.111 auto's, een stijging ten opzichte van de 44.830 auto's in dezelfde periode vorig jaar. De groei was vooral te danken aan een sterke vraag in de VS en, in Europa, een herstel van een verkoopdaling in mei vorig jaar in verband met de pandemie. In China, waar de verkoop rond deze tijd vorig jaar weer aantrok, meldde het bedrijf een gestage stijging van 11,7 stijging. 

De verkoop in de periode januari-mei kwam uit op 312.533 auto's, een stijging van 49,9 stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De verkoop van de Recharge-modellen, met een volledig elektrische of plug-in hybride aandrijflijn, bleef sterk in Europa tijdens de maand mei, en vertegenwoordigde 40 procent van de totale verkoop van het bedrijf in Europa. Na een sterke verkoopstijging in de VS waren de Recharge-voertuigen goed voor 20,8 stijging van de totale verkoop. Wereldwijd waren de Recharge-auto's in mei goed voor 23,7 stijging van het totale verkoopvolume.

In de VS steeg de verkoop in mei met 38,9 stijging in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar Dit kwam vooral dankzij een sterke vraag naar de XC90 en XC60. De totale verkoop kwam uit op 13.221 auto's, een stijging ten opzichte van de 9.519 verkochte eenheden in dezelfde periode van 2020, toen veel staten vanwege de pandemie thuisblijfverordeningen doorvoerden.

De Europese verkoop groeide tot 24.761 auto's voor de maand mei, een stijging van 65,1 stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De stijging was vooral te danken aan markten die zich zijn beginnen te herstellen na de stilleggingen wegens de pandemie van vorig jaar.

In Nederland is het marktaandeel van Volvo in de maand mei 6,2 stijging en tot op heden 5,9 stijging. In mei was Volvo wederom het nummer 1 premium merk in Nederland. Het merk groeide, mede dankzij de inzet van de Volvo retailers, van de top 20 merken het sterkst met 260 stijging ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Volvo maakt in Nederland tot en met mei een groei door van 48 stijging. Met Care by Volvo, het flexibele abonnement, werd voor de tweede keer op rij de beste maand ooit gerealiseerd. De Volvo XC40 is tot op heden nog steeds het nummer 1 model in Nederland. Maar liefst 56 stijging van alle, dit jaar verkochte XC40 was een Recharge-model.

China, Volvo Cars' grootste markt, rapporteerde in mei zijn 14e opeenvolgende maand van verkoopgroei, met een totale verkoop van 16.895 auto's. De stijging was te danken aan de aanhoudend grote vraag naar de lokaal geassembleerde XC60- en S90-modellen.

In mei was de XC40 het best verkochte model met een verkoop van 20.350 auto's (in mei 2020: 10.891 stuks), gevolgd door de XC60, met een totale verkoop van 19.835 auto's (13.226 stuks in dezelfde maand vorig jaar), en de Volvo XC90 met 9.96 auto's (6.572 stuks vorig jaar).

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids