Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Meer voertuigen in voorraad gezet dan vorig jaar

Meer voertuigen in voorraad gezet dan vorig jaar

Meer voertuigen in voorraad gezet dan vorig jaar
03-05-2021 14:23 | Cijfers | auteur Redactie | Esther van der Wal

HEERHUGOWAARD - Er zijn vorige week 48.618 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dat zijn er 18 procent minder dan de week ervoor. Er was wel één dag minder door Koningsdag. Ten opzichte van week 18 vorig jaar – waar Koningsdag in viel – zijn er juist meer auto’s in de bedrijfsvoorraden opgenomen: een stijging van 14 rpocent. In die week werden er 42.642 auto’s in voorraad gezet. Dat blijkt uit cijfers van VWE Automotive

Voor het aantal tenaamstellingen kunnen we voor het eerst de vergelijking met vorig jaar maken. Vanaf week 17 zijn we de aantallen daarvoor gaan bijhouden. In week 17 van 2020 werden er 21.948 auto’s op naam gezet, afgelopen week waren dat er 23.792; een stijging van 8,4 procent, ondanks de korte week.

Want in 2020 was week 17 een week zonder Koningsdag. Als we vergelijken met week 18, die op maandag begon met Koningsdag, dan is het verschil nog iets groter: 17,2 procent. Het aantal tenaamstellingen ligt duidelijk een hele stuk hoger dan in 2020.

De export daalde met 19 procent ten opzichte van vorige week. Afgelopen week werden er 6.748 voertuigen geëxporteerd. Vergeleken met dezelfde week vorig jaar liggen de aantallen bijna 93 procent hoger.

In totaal zijn er in de afgelopen week 130.927 voertuigen gekeurd. Dat is een daling van 20,5 procent ten opzichte van de week ervoor. Vergeleken met vorig jaar liggen de aantallen APK’s lager: een dikke 23 procent. Maar vergeleken met de week van Koningsdag in 2020 is het verschil ’slechts’ een daling van 4,2 procent.

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids