Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - BYD verovert in Noorwegen status van pionier op gebied van elektrische mobiliteit

BYD verovert in Noorwegen status van pionier op gebied van elektrische mobiliteit

BYD verovert in Noorwegen status van pionier op gebied van elektrische mobiliteit
14-04-2021 14:03 | BYD | auteur Redactie

ROTTERDAM - BYD, een van de marktleiders in de wereld als producent van voertuigen op alternatieve brandstoffen, zet haar wereldwijde reputatie als pionier op het gebied van elektrische mobiliteit in om ook op de Noorse markt een positief merkimago op te bouwen, kort na de introductie daar van de nieuwe, elektrisch aangedreven BYD Tang SUV.

Het bedrijf kan putten uit ruim 26 jaar ervaring in de ontwikkeling van accupakketten en is de enige producent van voertuigen op alternatieve brandstoffen die een complete oplossing biedt voor elektrische mobiliteit, waaronder eigen aandrijflijnen, oplaadbare accu’s, motormanagementsystemen en bovendien eigen IGBT (Insulated Gate Bipolar Transistor) semiconductoren.

Om Noorse BYD-klanten te bedienen met verkoopfaciliteiten, service en onderdelenvoorziening van wereldklasse, is BYD een samenwerking aangegaan met de bekende Scandinavische autodistributeur RSA. Het uitgebreide dealernetwerk van RSA maakt dat BYD direct over een landelijk dekkend platform beschikt, waarbij lokaal aftersalesdiensten geleverd worden door een bedrijf met een rijke ervaring in het ondersteunen van merken in de automotive-sector.

BYD koos voor Noorwegen als eerste Europese land om de nieuwste vierwielaangedreven BYD Tang SUV te lanceren. Verwacht wordt dat de Tang goed zal gaan verkopen in Noorwegen dankzij de indrukwekkende specificaties. Die bestaan onder andere uit BYD’s innovatieve, ruimtebesparende bladbatterij, waarmee nieuwe veiligheidsstandaards worden gezet in de markt van elektrische auto’s. De belangrijkste prestaties zijn een actieradius van maar liefst 505 km (NEDC-norm) dankzij de 86,4 kWh-accu en een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 4,6 seconden. De productie van de 2021 BYD Tang voor Noorwegen start in het tweede kwartaal van dit jaar en de eerste exemplaren zullen in de late zomer worden geleverd.

Sinds BYD in 2003 de personenautomarkt betrad, heeft het merk special voor wereldwijde markten voor voertuigen op alternatieve brandstoffen modellen ontwikkeld. Na de introductie van de eerste plug-in hybride in 2010 verkocht BYD wereldwijd meer dan 970.000 auto’s met alternatieve aandrijving. Dat maakt BYD al acht jaar op rij de nummer 1 als bouwer van voertuigen met aandrijving op alternatieve brandstoffen in China. BYD’s populaire luxesedan Han laat sinds de introductie in China in juli 2020 hoge verkoopcijfers zien en werd in november vorig jaar zelfs de eerste middelgrote luxesedan in China waar er binnen een maand meer dan 10.000 van verkocht zijn. De details van de BYD Han zijn in mei 2020 ook bekendgemaakt op de Europese markten.

BYD heeft inmiddels een stevige basis op de globale EV-markt verworven door permanent te bouwen aan samenwerkingen met de grootste producenten binnen de auto-industrie, zoals Toyota Corporation en Daimler AG.

BYD bouwt voort op haar 7+4 marketingstrategie: ontwerpen en bouwen van volledig elektrisch aangedreven voertuigen voor zeven conventionele transportmarkten en daarnaast voor vier specialistische sectoren. Vandaag de dag is BYD actief in 300 steden, verdeeld over 50 landen wereldwijd en leverde het merk meer dan een miljoen voertuigen op alternatieve brandstoffen af. BYD is zeer succesvol in de industrie van bussen en touringcars en is inmiddels ‘s werelds leidende producent van elektrisch aangedreven bussen, waarvan een significant aantal rondrijdt in Noorwegen en de rest van Scandinavië.

De missie van BYD blijft het leveren van volledig elektrische, emissievrije transportoplossingen voor steden in de hele wereld en voor verschillende industriële sectoren. Tot aan vandaag hebben de ruim één miljoen voertuigen met aandrijving op alternatieve brandstoffen van BYD gezamenlijk de wereldwijde uitstoot van CO2 teruggebracht met zes miljoen ton – het equivalent van het planten van meer dan 502 miljoen bomen.

“Hoewel BYD een nieuwe naam is op de Noorse personenautomarkt, zijn we wel degelijk pionier op het gebied van elektrische mobiliteit en een zeer ervaren autobouwer met wereldwijd een uitstekende reputatie,” zegt Isbrand Ho, managing director van BYD Europe. “Met de BYD Tang heb ik er vertrouwen in dat we een SUV in huis hebben die de prestaties en de verfijning biedt die verwacht mag worden op de Noorse markt, maar ook elders. Voor onze nieuwe markt in Noorwegen, en met de toonaangevende aftersales-ondersteuning van RSA, heeft BYD een uitstekende basis om verder te bouwen aan een solide merkbeleving.”

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Featured video

Wie is er sneller?!

missing-image
Dronken vrouw rijdt door na ongeval
15-06-2021 | Overtredingen
BERGEN OP ZOOM - Een 25-jarige man uit Bergen op Zoom stapte maandagavond 14 juni rond 19:10 uu...
missing-image
De Volkswagen 1500 van Bas Pape: 'elke rit is weer vakantie'
14-06-2021 | Volkswagen
LEUSDEN - Bas Pape (35) heeft zijn Volkswagen 1500 inmiddels 12 jaar in bezit. En voor de trots...
missing-image
Marechaussee vindt bundels geld in auto bij Heerlen en stuit op hennepkwekerij
14-06-2021 | Criminaliteit
HEERLEN - De Koninklijke Marechaussee in Limburg heeft afgelopen week een 38-jarige Duitser aangehou...
missing-image
Marechaussee stuit op mensensmokkelaar en verstopte vreemdelingen tijdens controles Hoek van Holland en Europoort
14-06-2021 | Overtredingen
HOEK VAN HOLLAND - De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdag een 33-jarige Pool aangehouden voor me...
missing-image
Amerikanen bekennen schuld voor hulp bij vlucht automagnaat Ghosn
14-06-2021 | Onderzoeken
TOKIO - Twee Amerikanen die automagnaat Carlos Ghosn hielpen bij zijn wonderbaarlijke ontsnappi...
missing-image
'Tanken gaat komende tijd waarschijnlijk nog duurder worden'
11-06-2021 | Brandstof
PARIJS - Tanken gaat de komende tijd waarschijnlijk nog duurder worden. Volgens het Internation...
missing-image
Fietser overleden na ongeval met auto in Roosendaal
11-06-2021 | Ongevallen
ROOSENDAAL - De 65-jarige Roosendaalse fietser die donderdagmorgen op de kruising van de Burgemeeste...
missing-image
Slingerende automobilist met drugs en alcohol op van de weg gehaald
11-06-2021 | Controles
YERSEKE - Agenten hebben donderdagavond op de Molendijk in Yerseke een 28-jarige man uit Hanswe...
missing-image
Tesla begint met leveringen van nieuwe Model S Plaid
11-06-2021 | Tesla
FREMONT - Autofabrikant Tesla is begonnen met het leveren van zijn nieuwste model, de Model S P...
missing-image
Marechaussee treft in auto bij controle op A67 tas met zo'n 60.000 euro aan
11-06-2021 | Controles
HAPERT - De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren op de A67 bij Hapert twee mannen aangehouden op ...