Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Huawei investeert 1 miljard in elektrische en zelfrijdende auto's

Huawei investeert 1 miljard in elektrische en zelfrijdende auto's

Huawei investeert 1 miljard in elektrische en zelfrijdende auto's
12-04-2021 16:27 | Branche | auteur ANP/BLOOMBERG

SHENZHEN - Het Chinese technologieconcern Huawei Technologies gaat dit jaar 1 miljard dollar investeren in onderzoek naar elektrische en zelfrijdende auto's. Daarmee wil het bedrijf de concurrentie aangaan met onder meer Tesla en het Chinese Xiaomi.

Huawei, vooral bekend van zijn telecomapparatuur en smartphones, gaat hiervoor een samenwerking aan met drie Chinese autobedrijven, BAIC Group, Chongqing Changan Automobile en Guangzhou Automobile Group. Het logo van Huawei moet dan verschijnen op de auto's.

Topbestuurder Eric Xu van Huawei zei dat het bedrijf technologie heeft waarbij auto's meer dan 1000 kilometer zelfstandig kunnen rijden, zonder menselijk ingrijpen. Door sterk in te zetten op elektrische auto's kan Huawei een nieuwe markt aanboren, aangezien het Chinese concern te maken heeft met Amerikaanse sancties bij de verkoop van zijn telecomapparatuur. Volgens Washington heeft Huawei nauwe banden met het Chinese leger en is er risico op spionage.

Xiaomi kondigde eerder al aan de komende tien jaar ongeveer 10 miljard dollar te gaan steken in de ontwikkeling van elektrische en autonome auto's. China is 's werelds grootste automarkt en de verkoop van elektrisch aangedreven voertuigen in het land neemt dit jaar naar verwachting sterk toe omdat mensen op zoek zijn naar schonere manieren van vervoer en ook de prijzen van elektrische auto's dalen.

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids