Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Hoogste aantal tenaamstellingen sinds juli 2020 afgelopen week geregistreerd

Hoogste aantal tenaamstellingen sinds juli 2020 afgelopen week geregistreerd

Hoogste aantal tenaamstellingen sinds juli 2020 afgelopen week geregistreerd
31-03-2021 16:50 | Cijfers | auteur Redactie

HEERHUGOWAARD - De occasionmarkt heeft zich de afgelopen week goed gehouden. Ten opzichte van vorige week blijft alles op minimaal gelijk niveau, bij de tenaamstellingen een mooie uitschieter. Bij de export wordt het verschil met vorig jaar nu wel erg duidelijk. Dit blijkt uit cijfers van VWE Automotive.

Er zijn vorige week 58.176 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dat betekent een stijging van 1 procent ten opzichte van de week ervoor. Ten opzichte van vorig jaar, de tweede corona-week, liggen de aantallen 1,8 procent hoger.

Een mooie stijging bij het aantal tenaamstellingen. Er zijn met een aantal van 26345 maar liefst 4,2 procent meer auto’s tenaamgesteld dan de week ervoor. Dit na drie weken van daling. Dit aantal is meteen het hoogste aantal tenaamstellingen sinds week 29 van 2020. Toen werden er 27.774 voertuigen tenaamgesteld.

De export bleef afgelopen week stabiel. In week 12 werden er 8.273 voertuigen geëxporteerd. Dat zijn er 9 minder dan de week ervoor, een te verwaarlozen daling van slechts 0,1 procent.

Bij de exportcijfers wordt het verschil met vorig jaar wel erg duidelijk, toen de coronacrisis zijn tweede week inging en de uitvoer volledig instortte. Vergeleken met dezelfde week vorig jaar zijn er 85 procent meer voertuigen geëxporteerd. In week 12 van 2020 zakte de export namelijk weg naar 4.459 voertuigen. 

Het aantal APK’s dat afgelopen week is uitgevoerd blijft stabiel ten opzichte van vorige week. Er zijn 157 meer keuringen uitgevoerd, uitgedrukt in een percentage kom je uit op een stijging van 0,09 procent. 

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids