Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Ford introduceert FORDLiive voor maximale inzetbaarheid en productiviteit van bedrijfswagens

Ford introduceert FORDLiive voor maximale inzetbaarheid en productiviteit van bedrijfswagens

Ford introduceert FORDLiive voor maximale inzetbaarheid en productiviteit van bedrijfswagens
22-03-2021 11:31 | Ford | auteur Redactie

AMSTELVEEN - Ford heeft vandaag, maandag 22 maart, FORDLiive aangekondigd, een nieuw verbonden systeem waarmee eigenaren van Ford bedrijfswagens hun productiviteit kunnen verbeteren dankzij de maximale inzetbaarheid van hun voertuigen.

Met FORDLiive kunnen Ford-klanten hun bedrijfswagens op een nieuwe manier gebruiken en onderhouden, dankzij minder defecten, minder tijdrovende ritten naar de garage en snellere onderhoudsbeurten en reparaties. Ford verwacht dat met FORDLiive het niet inzetbaar zijn van bedrijfswagens met zo'n 60% kan worden teruggebracht.

Het systeem verbindt de Ford bedrijfswagens, het Transit Centrum dealernetwerk en de autofabrikant met elkaar. Het maakt gebruik van actuele voertuiggegevens om de productiviteit van alle auto's in het wagenpark van klanten te optimaliseren. Er rijden al ongeveer een half miljoen verbonden Ford bedrijfswagens op de Europese wegen. Naar verwachting zal dat stijgen naar ruim een miljoen tot halverwege 2022.

FORDLiive wordt gratis aangeboden via de FordPass Pro-app voor kleinere bedrijven en later via een speciale versie van Ford Telematics voor grotere wagenparken.

"Als voertuigen stilstaan, komt het werk van onze klanten stil te liggen", zegt Hans Schep, General Manager, Commercial Vehicles, Ford Europa. "FORDLiive is het ideale hulpmiddel om de inzetbaarheid te optimaliseren, het combineert actuele informatie met onze expertise op het gebied van bedrijfswagens. We blijven ons inzetten voor honderd procent productieve inzetbaarheid bij al onze klanten."

FORDLiive wordt in 2021 geleidelijk geïntroduceerd in de Europese markten; naar verwachting kunnen Nederlandse klanten begin 2022 gebruikmaken van FORDLiive Centra. Daarnaast blijft Ford werken aan meer mogelijkheden binnen FORDLiive en worden er na de lancering nieuwe services gefaseerd uitgebracht.

Connected voertuigen voor Smart Maintenance

Om te garanderen dat voertuigen inzetbaar zijn wanneer dat nodig is, biedt FORDLiive de functie Smart Maintenance. Daarmee kan onderhoud worden ingepland wanneer dat het beste uitkomt. Ook ontvangen gebruikers een melding wanneer er actie kan worden ondernomen om een defect te voorkomen.

FORDLiive geeft klanten onderhoudsadviezen voor specifieke voertuigen op basis van analyses van actuele voertuiggegevens. Kleine bedrijven met niet meer dan vijf bedrijfswagens ontvangen meldingen via de FordPass Pro-app. Managers van grotere wagenparken worden op de hoogte gehouden via een statusdashboard in een speciale versie van Ford Telematics. 

De voertuiggegevens worden automatisch aangeleverd via het FordPass Connect-modem in de auto, dat sinds halverwege 2019 standaard is ingebouwd in de Transit, Transit Custom, Transit Connect en Ranger. Op basis van de gegevens en inzichten van een toonaangevende Engelse pechhulpdienst, schatten technici van Ford dat zo’n dertig procent van de oproepen kan worden voorkomen als klanten actie ondernemen naar aanleiding van de onderhoudsmeldingen.

Smart Maintenance helpt niet alleen bij het plannen van onderhoud op het meest geschikte moment, maar helpt klanten ook met het in de gaten houden van de resterende levensduur van de olie, het AdBlue-peil en de bandspanning. Daarmee wordt onverwachte uitval van voertuigen voorkomen.

Smart Maintenance geeft eigenaren in duidelijke taal uitleg over de betekenis van waarschuwingslampjes en meldingen, laat zien wat de mogelijke gevolgen ervan zijn en biedt advies over het juiste onderhoud. Ook ontvangen eigenaren een melding als hun voertuig wordt teruggeroepen.

Ford Service Pro verbetert de capaciteit van dealers

Ford Service Pro biedt een pakket aan speciale services voor eigenaren van commerciële wagenparken. Met nieuwe verbonden functies kunnen werkzaamheden worden gestroomlijnd en kan de duur van reparaties worden verkort.

Het ongeëvenaarde Ford-netwerk van 800 Transit Centra in Europa (waarvan 22 in Nederland) kan dankzij Smart Diagnostics de gegevens van de afgelopen zestig dagen van een voertuig bekijken. Daarmee kan snel een diagnose worden gesteld en kunnen onderdelen proactief worden besteld, voordat een auto naar de garage komt. Doordat gegevens worden gedeeld, kunnen dealers hun klanten effectief adviseren over het gebruik van hun voertuig. Daarnaast kunnen onderhoudswerkzaamheden worden gecombineerd voor minder afspraken bij de garage en prioritering van dringende reparaties.

Wanneer langdurige stilstand onvermijdelijk is, kunnen Transit Centra dankzij inzicht in de specifieke behoeften van hun klanten snel een geschikt vervangend voertuig regelen, zodat hun werk niet stil komt te liggen.

Ook de connectiviteit van Ford-technici wordt verbeterd met FORDLiive. In pilotprojecten met VR-headsets worden zij virtueel naar een Transit Centrum gebracht, waar ze ingewikkelde problemen kunnen identificeren en oplossingen kunnen aandragen. Daarmee wordt aanzienlijk bespaard op reistijd en -kosten.

Deze nieuwe services zijn een aanvulling op de reeds gevarieerde reeks hulpdiensten die wordt geleverd door de Transit Centra, zoals langere openingstijden, onderhoud terwijl je wacht (Express Service), het ophalen en afleveren van auto's en Smart Maintenance.

Drie nieuwe FORDLiive Centra in 2021

De FORDLiive Centra zijn een essentieel onderdeel van de nieuwe service. Daar werken deskundige FORDLiive Agents die mogelijke problemen opsporen en erop reageren, zodat klanten met zo min mogelijk uitval te maken krijgen.

De mensen in deze centra werken met de nieuwe UptimePro-software. Die beschikt over de actuele gegevens van de Transit Centra en houdt alle reparaties bij om een maximale inzetbaarheid te garanderen. Als het systeem detecteert dat reparaties vertraagd zijn of hetzelfde voertuig al meerdere malen bij de garage is geweest, bieden de FORDLiive Agents advies over de beste manier om het onderliggende probleem op te sporen en te verhelpen.

FORDLiive Agents functioneren als de ogen en oren van de fabrikant en zorgen ervoor dat de deskundigen van Ford klaarstaan om de dealers te ondersteunen, met diepgaande technische kennis of snel geleverde onderdelen voor een reparatie.

Een van de FORDLiive Centra bevindt zich op de Ford-locatie in Dunton (VK), waar ook ingenieurs van de Ford Transit werkzaam zijn voor een optimale kennisuitwisseling. Daar worden klanten uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland dan ook al geholpen.

Vanuit een tweede locatie in het Spaanse Valencia worden vanaf de introductie de klanten in die markt en later ook in Frankrijk, Italië en Portugal bediend. Klanten in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland kunnen terecht bij een derde locatie in Keulen, die later dit jaar wordt geopend. Daarna volgen ook de andere markten, waaronder Nederland. Alle Europese locaties zullen beschikken over een directe hotline naar Dunton voor snelle ondersteuning en diagnoses wanneer nodig.

Naarmate de service meer beschikbaar is in Europa, kunnen klanten van Ford Fleet Management profiteren van maatwerkoplossingen voor de inzetbaarheid van hun wagenpark. Die zijn gebaseerd op hun unieke behoeften en worden geleverd door de speciale klantenteams die werkzaam zijn in de FORDLiive Centra.

Het Europese marktaandeel van Ford brak afgelopen jaar een record, en daarmee is Ford voor het zesde jaar op rij de grootste leverancier van bedrijfswagens in de regio. De introductie van FORDLiive is de eerste stap op weg naar het langetermijndoel van Ford: honderd procent inzetbaarheid van voertuigen voor een maximale productiviteit van klanten.

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Featured video

Wie is er sneller?!

missing-image
Dronken vrouw rijdt door na ongeval
15-06-2021 | Overtredingen
BERGEN OP ZOOM - Een 25-jarige man uit Bergen op Zoom stapte maandagavond 14 juni rond 19:10 uu...
missing-image
De Volkswagen 1500 van Bas Pape: 'elke rit is weer vakantie'
14-06-2021 | Volkswagen
LEUSDEN - Bas Pape (35) heeft zijn Volkswagen 1500 inmiddels 12 jaar in bezit. En voor de trots...
missing-image
Marechaussee vindt bundels geld in auto bij Heerlen en stuit op hennepkwekerij
14-06-2021 | Criminaliteit
HEERLEN - De Koninklijke Marechaussee in Limburg heeft afgelopen week een 38-jarige Duitser aangehou...
missing-image
Marechaussee stuit op mensensmokkelaar en verstopte vreemdelingen tijdens controles Hoek van Holland en Europoort
14-06-2021 | Overtredingen
HOEK VAN HOLLAND - De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdag een 33-jarige Pool aangehouden voor me...
missing-image
Amerikanen bekennen schuld voor hulp bij vlucht automagnaat Ghosn
14-06-2021 | Onderzoeken
TOKIO - Twee Amerikanen die automagnaat Carlos Ghosn hielpen bij zijn wonderbaarlijke ontsnappi...
missing-image
'Tanken gaat komende tijd waarschijnlijk nog duurder worden'
11-06-2021 | Brandstof
PARIJS - Tanken gaat de komende tijd waarschijnlijk nog duurder worden. Volgens het Internation...
missing-image
Fietser overleden na ongeval met auto in Roosendaal
11-06-2021 | Ongevallen
ROOSENDAAL - De 65-jarige Roosendaalse fietser die donderdagmorgen op de kruising van de Burgemeeste...
missing-image
Slingerende automobilist met drugs en alcohol op van de weg gehaald
11-06-2021 | Controles
YERSEKE - Agenten hebben donderdagavond op de Molendijk in Yerseke een 28-jarige man uit Hanswe...
missing-image
Tesla begint met leveringen van nieuwe Model S Plaid
11-06-2021 | Tesla
FREMONT - Autofabrikant Tesla is begonnen met het leveren van zijn nieuwste model, de Model S P...
missing-image
Marechaussee treft in auto bij controle op A67 tas met zo'n 60.000 euro aan
11-06-2021 | Controles
HAPERT - De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren op de A67 bij Hapert twee mannen aangehouden op ...