Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Nieuwe generatie Ford Transit Custom verschijnt in 2023

Nieuwe generatie Ford Transit Custom verschijnt in 2023

Nieuwe generatie Ford Transit Custom verschijnt in 2023
16-03-2021 13:35 | Ford | auteur Redactie

AMSTELVEEN - Ford maakt bekend dat van de volgende generatie Transit Custom ook een volledig elektrische variant op de markt komt, naast de plug-in hybride, mild hybride en conventionele motorvarianten.

De productie van de nieuwe Custom-modellen – zowel Transit Custom bedrijfswagen als Tourneo Custom personenbus – start in de eerste helft van 2023. Volledig elektrische versies van beide modellen zijn onderdeel van het meest uitgebreide Transit Custom-gamma dat ooit in Europa is verschenen.

Alle versies van de nieuwe generatie Transit Custom worden gebouwd in de fabriek van Ford Otosan – de joint venture van Ford in Turkije – in Kocaeli, de bakermat van de Transit-range.

Ook de volgende generatie van Volkswagens 1-tons bedrijfswagen wordt geproduceerd in Kocaeli. Dat zorgt voor een waardevolle schaalvergroting, zodat de markt sneller bediend wordt met nieuwe technologie.

“De nieuwe generatie van de Transit Custom zal – inclusief de volledig elektrisch aangedreven versies – Fords leidende positie op de bedrijfswagenmarkt in Europa verder versterken”, zegt Stuart Rowley, president van Ford of Europe. “De Transit Custom is de troef in ons bedrijfswagengamma en speelt de hoofdrol in ons streven om verder te groeien in de bedrijfswagenmarkt. We ontwikkelen ons tot een duurzaam, winstgevend onderdeel van Ford in Europa, met een veelbelovende geëlektrificeerde toekomst.”

Ford maakte in februari bekend dat alle bedrijfswagens van het merk tegen 2024 emissievrij kunnen rijden dankzij volledig elektrische of plug-in hybride aandrijving. Naar verwachting nemen de elektrische en plug-in hybride varianten tegen 2030 twee derde van de verkochte Ford bedrijfswagens voor hun rekening.

In de tussentijd begrijpt Ford echter dat niet alle bedrijfswagenklanten in één keer de overstap van conventionele verbrandingsmotoren naar volledig elektrische voertuigen zullen maken. Dit is de reden waarom de verschillende aandrijflijntechnologieën, van milde hybrides tot plug-in hybrides, een belangrijk deel zullen blijven uitmaken van de volgende generatie Transit Custom-modellen.

De voortdurende groei van Fords sterke bedrijfswagengamma is essentieel voor de winstgevendheid in Europa. Die wordt ondersteund door nieuwe producten en diensten, evenals het uitgebreide netwerk van partners die de vakkundige op- en ombouw van de bedrijfswagens verzorgen. Fords strategische alliantie met Volkswagen en de joint venture Ford Otosan drukt de kosten van de ontwikkeling en van de inkoop van componenten.

“Vandaag starten we met een nieuwe strategische investering die de toekomst van de auto-industrie zal helpen vormgeven. We transformeren onze Kocaeli-fabrieken tot de eerste en enige geïntegreerde productiefaciliteit van Turkije voor de assemblage van elektrische voertuigen en batterijen. Ik wil Ford Motor Company bedanken voor het vertrouwen in Turkije en Ford Otosan, waardoor de investering mogelijk is gemaakt”, aldus Ali Koç, voorzitter van Ford Otosan en vice-voorzitter van de raad van bestuur van Koç Holding.

In 2020 was Ford voor het zesde jaar op rij de nummer 1 op de Europese bedrijfswagenmarkt. Het ziet ernaar uit dat Ford ook in 2021 zijn leidende positie in dit deel van de markt behoudt.

Om verdere groei van de bedrijfswagentak mogelijk te maken, heeft Ford een ecosysteem opgebouwd rond verbonden diensten die zijn ontwikkeld in samenwerking met klanten. De diensten zijn bedoeld om de ervaring van klanten te verbeteren en hun bedrijven te laten floreren. Diensten omvatten onder andere FordPass Pro voor wagenparken tot vijf auto’s, om tijdens gebruik optimaal online te zijn en productiviteit te maximaliseren en Ford Fleet Management – vorig jaar geïntroduceerd door Ford en ALD – om met specifieke, op maat gemaakte diensten de productiviteit van klanten te optimaliseren en voertuigen op de weg te houden.

De bekendmaking van vandaag is ook positief nieuws voor andere Ford-fabrieken in Europa en voor de toeleveranciers die Ford Otosan voorzien van componenten voor de volgende generatie Transit Custom. Zo levert de Ford fabriek in Dagenham (VK) geavanceerde dieselmotoren en de fabriek in Keulen transmissies, terwijl ook meer dan honderd Turkse toeleveranciers componenten aanleveren.

“De groei van de afzet van bedrijfswagens en partnerschappen zoals het partnerschap met Ford Otosan zijn essentiële factoren voor het succes van Ford in Europa. We zetten in op een EBIT-marge van zes procent als onderdeel van ons plan om Ford wereldwijd winstgevend te maken”, aldus Rowley.

Ford Otosan – bakermat van de Ford Transit Custom

De relatie van Koç Holding en Ford gaat terug tot 1928. Tegenwoordig is Ford Otosan de grootste speler in de Turkse auto-industrie en een van de langstlopende en succesvolste joint ventures in de wereldwijde auto-industrie.

De fabriek van Ford Otosan in de Turkse provincie Kocaeli is sinds 2001 in gebruik. Sinds 2004 is dit Fords belangrijkste productiefaciliteit wereldwijd voor de achtereenvolgende generaties van de Ford Transit Custom en de Transit 2-tonner. De Ford Courier wordt geproduceerd in een andere fabriek van Ford Otosan, in Yeniköy, in dezelfde provincie. In totaal is zo’n 85 procent van de verkochte exemplaren van de Transit-familie geproduceerd door Ford Otosan in Turkije.

Ford Otosan maakte afgelopen december bekend dat het meer dan 2 miljard euro investeert om de productiecapaciteit voor voertuigen en accupakketten in Kocaeli te verhogen. Naar verwachting levert dat nieuwe werkgelegenheid op voor ongeveer drieduizend mensen.

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Featured video

Wie is er sneller?!

missing-image
Dronken vrouw rijdt door na ongeval
15-06-2021 | Overtredingen
BERGEN OP ZOOM - Een 25-jarige man uit Bergen op Zoom stapte maandagavond 14 juni rond 19:10 uu...
missing-image
De Volkswagen 1500 van Bas Pape: 'elke rit is weer vakantie'
14-06-2021 | Volkswagen
LEUSDEN - Bas Pape (35) heeft zijn Volkswagen 1500 inmiddels 12 jaar in bezit. En voor de trots...
missing-image
Marechaussee vindt bundels geld in auto bij Heerlen en stuit op hennepkwekerij
14-06-2021 | Criminaliteit
HEERLEN - De Koninklijke Marechaussee in Limburg heeft afgelopen week een 38-jarige Duitser aangehou...
missing-image
Marechaussee stuit op mensensmokkelaar en verstopte vreemdelingen tijdens controles Hoek van Holland en Europoort
14-06-2021 | Overtredingen
HOEK VAN HOLLAND - De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdag een 33-jarige Pool aangehouden voor me...
missing-image
Amerikanen bekennen schuld voor hulp bij vlucht automagnaat Ghosn
14-06-2021 | Onderzoeken
TOKIO - Twee Amerikanen die automagnaat Carlos Ghosn hielpen bij zijn wonderbaarlijke ontsnappi...
missing-image
'Tanken gaat komende tijd waarschijnlijk nog duurder worden'
11-06-2021 | Brandstof
PARIJS - Tanken gaat de komende tijd waarschijnlijk nog duurder worden. Volgens het Internation...
missing-image
Fietser overleden na ongeval met auto in Roosendaal
11-06-2021 | Ongevallen
ROOSENDAAL - De 65-jarige Roosendaalse fietser die donderdagmorgen op de kruising van de Burgemeeste...
missing-image
Slingerende automobilist met drugs en alcohol op van de weg gehaald
11-06-2021 | Controles
YERSEKE - Agenten hebben donderdagavond op de Molendijk in Yerseke een 28-jarige man uit Hanswe...
missing-image
Tesla begint met leveringen van nieuwe Model S Plaid
11-06-2021 | Tesla
FREMONT - Autofabrikant Tesla is begonnen met het leveren van zijn nieuwste model, de Model S P...
missing-image
Marechaussee treft in auto bij controle op A67 tas met zo'n 60.000 euro aan
11-06-2021 | Controles
HAPERT - De Koninklijke Marechaussee heeft gisteren op de A67 bij Hapert twee mannen aangehouden op ...