Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Mooie weer zorgt voor goede cijfers occasionmarkt

Mooie weer zorgt voor goede cijfers occasionmarkt

Mooie weer zorgt voor goede cijfers occasionmarkt
22-02-2021 16:52 | Cijfers | auteur Redactie

HEERHUGOWAARD - Nu koning Winter heeft plaatsgemaakt voor lenteweer, schieten de  cijfers net zo hard omhoog als de temperatuur: met dubbele cijfers. Helaas liggen de verkopen nog wel onder het niveau van 2020. Dat blijkt uit de weekcijfers van VWE Automotive.

Er zijn vorige week 53.147 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dat zijn er 15,6 procent meer dan de week ervoor, toen het winterse weer een sterke daling had veroorzaakt. Toch ligt ook het aantal van vorige week nog duidelijk onder het niveau van de eerste vijf weken van dit jaar, toen er telkens een aantal van 58.000 a 60.000 werd gerealiseerd, Een aantal dat in februari 2020 ook gebruikelijk was.

Ook de tenaamstellingen lieten een fors herstel zien. In totaal zijn er 22.595 personen- en lichte bedrijfsauto’s tenaamgesteld. Dat zijn er 22,1 procent meer dan de week ervoor. Net als bij ORB’s, liggen aantallen hier nog wel bijna 7 procent onder het niveau van een jaar geleden.

In vrijwel alle segmenten auto’s wordt er minder verkocht dan vorig jaar. Het enige segment dat groeit is ‘Super sport’, met als best verkopend model de Porsche 911, maar in aantallen is dat natuurlijk zeer klein. Verder verkopen de wat grotere SUV's in verhouding nog wel goed.

De export steeg wat minder sterk. Namelijk met 7,2 procent naar een totaal van 7.581 auto’s. Dat is wel in lijn met aantallen in januari. Maar toen, en ook nu nog, wordt er minder geëxporteerd dan vorig jaar, vanwege grensbeperkingen en lockdowns en daardoor teruggelopen vraag in een aantal landen.

Vorige week zijn er 157.950 APK’s uitgevoerd. Dat zijn er ruim 30.000 meer dan de week ervoor, een stijging van 23,9 procent. In de eerste helft van de week bleven aantallen nog achter, maar tegen het einde van de week werden er meer APK’s gedaan dan vorig jaar.

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids