Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Rotterdam opent vier slimme laadpleinen voor elektrische auto’s

Rotterdam opent vier slimme laadpleinen voor elektrische auto’s

Rotterdam opent vier slimme laadpleinen voor elektrische auto’s
25-01-2021 17:32 | Brandstof | auteur Redactie

ROTTERDAM - Rotterdam opent op vier locaties in de stad laadpleinen voor elektrische auto’s. Deze openbare en slimme laadpleinen bieden ruimte voor 36 elektrische auto’s.

De locaties voor de laadpleinen zijn onder andere gekozen op basis van verbruik van laadpalen in de buurt en de verwachte groei. De pleinen liggen aan de Schiedamse Vesthof, Nassauhaven Noord, Cor Kieboomplein en de Stieltjesstaat en zijn altijd bereikbaar, aldus de gemeente Rotterdam.

Rotterdam zet hiermee de volgende stap in de overgang naar uitstootvrij vervoer en een leefbare, gezonde en duurzame stad.

Slimme laadpleinen

De laadpleinen zijn slim omdat software zorgt voor verdeling van de beschikbare stroom over de elektrische auto’s die zijn aangesloten op de laadpalen. Wanneer er weinig elektrische auto’s zijn aangesloten en er veel duurzame energie beschikbaar is (door bijvoorbeeld zon of wind) kan er maximaal geladen worden.

Op de piekmomenten in het stroomnet, bijvoorbeeld om 18 uur wanneer veel mensen gebruik maken van het net, kan het laden tijdelijk iets langzamer gaan. Zo worden de pieken en dalen op het stroomnet opgevangen. En dat is nodig voor de omslag naar schone energie. Elektrisch rijders komen hierin niet voor verrassingen te staan, omdat er per laadsessie nooit minder kilowattuur geladen wordt dan bij een normale laadpaal.

Op de pleinen is er een aantal parkeerplekken alleen bestemd voor elektrische auto’s. De andere plekken mogen zowel rijders van elektrische als niet-elektrische auto’s gebruiken. Wanneer het aantal mensen die hun elektrische auto willen opladen groeit, dan kunnen deze parkeervakken op een later moment voor alleen elektrische auto's worden ingericht.

Vernieuwende oplaadtechnieken

'Met de laadpleinen willen we het voor mensen zo aantrekkelijk mogelijk maken elektrisch te rijden. Dat helpt ons bij het oplossen van het probleem van luchtvervuiling in de stad. Ook zorgen de laadpleinen voor een efficiënt gebruik van duurzaam opgewekte energie.' aldus wethouder Arno Bonte.

Rotterdam elektrisch

Als gemeente werken we aan een dekkend netwerk van laadpunten om de overgang naar vervoer zonder uitstoot aantrekkelijk te maken. Schone vervoersbewegingen zijn goed voor de luchtkwaliteit en de gezondheid van de Rotterdammer. En het zorgt voor minder CO2-uitstoot, wat belangrijk is voor het behalen van de klimaatdoelstellingen. Elektrische voertuigen zijn stiller en dragen bij aan een aantrekkelijke leefomgeving. Zo maken we de stad duurzaam en toekomstbestendig.

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids