Auto Info - Lexus LC 500 Convertible verkozen tot beste open auto volgens carwow

Lexus LC 500 Convertible verkozen tot beste open auto volgens carwow

Lexus LC 500 Convertible verkozen tot beste open auto volgens carwow
13-01-2021 15:56 | Merken | auteur Redactie

RAAMSDONKSVEER - De gebruikers van de toonaangevende Britse autovergelijkingssite carwow hebben de Lexus LC 500 Convertible uitgeroepen tot ‘Best Convertible 2021’. Voor circa 5 miljoen gebruikers in het Verenigd Koninkrijk is carwow een belangrijke en betrouwbare informatiebron bij de aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto. Ieder jaar kunnen carwow-gebruikers hun favoriete auto aanwijzen.

In de categorie open auto’s kreeg de Lexus LC 500 Convertible dit jaar de meeste stemmen en daarmee titel ‘Best Convertible 2021’. Mat Watson van carwow daarover: “De LC 500 Convertible is een briljante open auto met een schitterend interieur. Ga zitten, laat het dak neerklappen en geniet van de bewonderde blikken die je krijgt!”

Tadao Mori, de hoofdontwerper van Lexus kreeg de opdracht om ‘de mooiste open auto ter wereld’ te ontwerpen. Samen met zijn team stelde hij alles in het werk om het veelvuldig onderscheiden design van de LC 500 Coupé naar de open versie te vertalen. Dat doel wist het team te bereiken met een hoogwaardige softtop inclusief een ingenieus vouwmechanisme. Daardoor heeft de softtop slechts een kleine opbergruimte nodig. En dat heeft een groot voordeel: het neerklappen van het dak beïnvloedt de inhoud van de bagageruimte niet. Met neergeklapt dak draagt de tonneaucover bij aan de elegante lijnvoering. En open rijden kan altijd door de Lexus Climate Concierge die altijd zorgt voor de ideale temperatuur

De LC 500 Convertible kenmerkt zich door verfijning tot in detail. Zo past de airconditioning zich automatisch aan bij het overschakelen van dicht naar open rijden (en omgekeerd) en het design is niet alleen een lust voor het oog, maar ook zodanig dat ongewenste geluiden zo veel mogelijk worden voorkomen. Gerichte onderhuidse verstevigingen dragen op hun beurt bij aan een dynamisch weggedrag.

De 464 pk sterke atmosferische V8, die is gekoppeld aan de innovatieve 10-traps Directe Shift automatische transmissie, is de motor achter het pure rijplezier van de LC Convertible. De acceleratie van 0-100 km/h duurt slechts vijf seconden. De inzittenden worden daarbij getrakteerd op een V8-sound die indrukwekkender wordt naarmate het toerental stijgt. En wat de verfijning van de eerste Lexus met softtop nog eens extra onderstreept, is het feit dat de LC Convertible ook met open dak in staat is om zijn topsnelheid van 270 km/h te behalen.

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Featured video

Wie is er sneller?!