Auto Info - Nissan onthult de JUKE ENIGMA

Nissan onthult de JUKE ENIGMA

Nissan onthult de JUKE ENIGMA
12-01-2021 15:46 | Nissan | auteur Redactie

AMSTERDAM - Nissan onthult de JUKE ENIGMA. Met deze nieuwe uitvoering verlegt Nissan de grenzen wat betreft het gedurfde design van zijn coupé crossover JUKE. Bovendien maakt de speciale uitvoering het technologisch geavanceerde karakter van de JUKE nog sterker waar. Als eerste Nissan-model in Europa is de JUKE ENIGMA namelijk uitgerust met de virtuele assistent Amazon Alexa. De nieuwe JUKE ENIGMA staat vanaf eind januari bij de eerste Nissan-dealers in de showroom.

De toch al indrukwekkende reeks van geavanceerde technologieën van de Nissan JUKE wordt uitgebreid met de virtuele assistent Amazon Alexa, een primeur voor de compacte coupé crossover. Amazon Alexa wordt leverbaar op de nieuwste generatie JUKE die is uitgerust met het infotainmentsysteem NissanConnect.

13 op maat gemaakte uitspraken

Met de Nissan Skill-functionaliteit van de Alexa-app kunnen eigenaren bepaalde functies van de JUKE met hun smartphone of een Alexa-apparaat bedienen via een reeks van 13 op maat gemaakte uitspraken. Door het eenvoudigweg aan Alexa te vragen, kunnen bestuurders op afstand de portieren van hun JUKE openen en sluiten, de nog aanwezige hoeveelheid brandstof checken, een bepaalde locatie naar het NissanConnect navigatiesysteem met TomTom Traffic van hun auto sturen en de verlichting activeren. Ook is het mogelijk op afstand de locatie van hun JUKE te achterhalen. Bij de introductie op de Nederlandse markt is Amazon Alexa beschikbaar in vijf talen, te weten Engels, Spaans, Duits, Italiaans en Frans.

Design met exclusieve en grafische patronen

De Nissan JUKE ENIGMA onderscheidt zich met een donkere, futuristische styling met stealth-achtige trekjes. De brutaal gelijnde coupé crossover staat op diepzwarte 19-inch lichtmetalen velgen type ‘Akari’ (licht in het Japans) die de dynamische lijnen van de JUKE versterken. Exclusieve en kunstige grafische patronen sieren de buitenspiegels en de coupéachtige daklijn van de compacte crossover. Op de C-stijl van de carrosserie bevindt zich een speciaal ENIGMA-embleem. Nissan stelt voor de JUKE ENIGMA twee two-tone lakcombinaties beschikbaar: Gun Grey en Pearl White met een zwart dak. Ook volledig zwart behoort tot de mogelijkheden.

Naadloze en daardoor veilige smartphone-integratie

De Nissan JUKE ENIGMA biedt bestuurders een reeks van geavanceerde technologieën. Met de NissanConnect-app op hun smartphone hebben ze toegang tot de ongekende mogelijkheden van NissanConnect Services waaronder slimme navigatie- en connectiviteitsfuncties en waarschuwingen. Het infotainmentsysteem NissanConnect staat onderweg garant voor een naadloze en daardoor veilige smartphone-integratie zodat de bestuurder zijn aandacht bij de weg en het verkeer kan houden.

Nog intensievere rijervaring

“De Nissan JUKE heeft een gedurfd design en biedt geavanceerde technologie. De JUKE ENIGMA borduurt voort op zijn unieke uitstraling en intelligente connectiviteit om op die manier een nog intensievere rijervaring te bieden”, aldus Marco Fioravanti, Vice President, Product Planning, Nissan Europe.


Meer foto's

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Featured video

Wie is er sneller?!