Auto Info - 'Volkswagen roept Golf VIII terug naar de werkplaats'

'Volkswagen roept Golf VIII terug naar de werkplaats'

'Volkswagen roept Golf VIII terug naar de werkplaats'
12-01-2021 11:22 | Volkswagen | auteur Redactie

MÜNCHEN - Volkswagen overweegt om de Golf VIII terug te roepen naar de werkpalats voor een extra onderhoudsbeurt en een software-update. Dat meldt de Duitse krant Frankfurter Algemeine. Er zijn al geruimte tijd problemen met het scherm voor de radio en de navigatie.

De nieuwste versie van de bestseller kampt met aanzienlijke problemen bij de softwarebesturing voor het infotainmentsysteem. Keer op keer zijn er storingen van het navigatiesysteem of andere displays op het scherm in het midden van het dashboard.

Het infotainment herstelt zich pas na uren wachten, mits de auto geparkeerd staat en het contact is uitgeschakeld. Volkswagen heeft een regeleenheid geïdentificeerd die verantwoordelijk zou zijn voor de ogenschijnlijk grote fouten. Deze moet nu worden vervangen en er moet ook een software-update worden geïnstalleerd.

Intern wordt de werktijd geschat op ongeveer 5 uur. Klanten krijgen een vervangende auto aangeboden voor de tijd dat de auto in de werkplaats is. Wat naar verluidt niet kan worden gewijzigd is de ongelukkige omstandigheid dat de aanraakgevoelige strip voor het aanpassen van het radiovolume en de airconditioning 's nachts niet verlicht is en daardoor nagenoeg onbruikbaar is. Het achteraf aanbrengen van verlichting lijkt technisch onmogelijk of te duur.

Het betreft hier geen officiele terugroepactie maar een vrijwillige actie door Volkswagen. De klanten worden de komende dagen per brief op de hoogte gesteld van de maatregel. Hoeveel geld dit Volkswagen kost is niet bekend.

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Featured video

Wie is er sneller?!