Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
 
Auto Info - Subsidiepot weer open voor aanschaf elektrische auto

Subsidiepot weer open voor aanschaf elektrische auto

Subsidiepot weer open voor aanschaf elektrische auto
04-01-2021 12:01 | Branche | auteur Redactie

DEN HAAG - Particulieren kunnen vanaf vandaag, maandag 4 januari, weer subsidie aanvragen voor de aanschaf van een volledig elektrische personenauto. Het totale subsidiebudget voor deze regeling is verdeeld over de periode 2020 tot en met 2025. Het beschikbare jaarbudget 2021 is voor nieuwe elektrische personenauto’s 1.108.000 euro. Dit geldt voor koop en lease. Dient u een aanvraag in nadat het maximale jaarbudget in 2021 is bereikt dan wordt de aanvraag afgewezen. In 2021 is het subsidiebedrag 4.000 euro als u een nieuwe elektrische auto koopt.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten aan de volgende subsidievoorwaarden worden voldaan: De 100% elektrische personenauto heeft een actieradius van minimaal 120 kilometer. De nieuwprijs van de elektrische personenauto is op de datum van ondertekening van de koopovereenkomst niet lager dan 12.000 euro en niet hoger dan 45.000 euro. De elektrische personenauto staat niet eerder dan 1 januari 2021 op uw naam als de subsidieontvanger.

Het is belangrijk om dit bij koop of lease van een nieuwe personenauto te controleren. Het kan namelijk voorkomen dat een auto al eerder op naam van het auto- of leasebedrijf (lessor) is geregistreerd of een andere vorm van voorregistratie heeft gehad. Is dit het geval en u koopt of leaset deze auto, dan wijkt de datum van tenaamstelling op uw naam af van de datum van eerste toelating en/of eerste inschrijving van de personenauto in het kentekenregister. Deze auto wordt dan voor de SEPP-regeling niet als ‘nieuw’ maar als ‘gebruikt’ aangemerkt, ongeacht de kilometerstand van de auto. De auto komt dan in aanmerking voor een subsidie van 2.000 euro.

Nieuwsbrief

Geregeld het laatste autonieuws
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Dealers & Garages

Bent u op zoek naar een dealer of garagebedrijf bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Dealer & Garage Gids

Autorijscholen

Bent u op zoek naar een autorijschool bij u in de buurt?

Bij ons vindt u ze overzichtelijk op een rij.

U kunt zoeken op provincie, plaatsnaam en/of bedrijfsnaam.

Autorijscholen Gids